Geschiedenis van Theuns

Een onmiskenbare naam in de binnenvaart. Vooral als het gaat om de belevering van scheepsbenodigdheden. Van opa op vader tot zoon. De passie zit diep en is erfelijk gebleken. Evenals de overtuiging dat service niet ophoudt met wat je ogenschijnlijk te bieden hebt. 'Theuns' stond en staat nog steeds voor betrokkenheid, kwaliteit en een buitengewone inzet voor het oplossen van klantvraagstukken. Onder het motto: "waarom zou je nee verkopen", is die kenmerkende drijfveer in ieder geval 3 generaties lang onveranderd gebleven.

Bunkerbedrijf


Dat het begrip binnenvaart diep in de genen zit moge duidelijk zijn. Opa Theuns verruilde in 1957 al zijn binnenvaartschip voor het bunkerbedrijf in Zwijndrecht, waar vader Frans Theuns jaren later het stokje weer overnam en dit bunkerstation als directeur leidde. Hij bouwde het prachtige bedrijf en de goede naam verder uit. Hetzelfde bedrijf waar later ook zoon Oscar Theuns al op jonge leeftijd zijn intrede deed. Als gedreven bedrijfsleider leerde Oscar de klanten en hun behoeften kennen en wist hij zich het vak volledig eigen te maken. Kortom, de naam Theuns biedt opgeteld ruim meer dan een halve eeuw ervaring in serviceverlening aan de binnenvaart.

Drechtsafe


Na de periode van het Zwijndrechtse bunkerbedrijf startte Frans Theuns o.a. het bedrijf Drechtsafe. Een bedrijf dat zich vooral toelegde op keurwerk en advies aan binnenvaartschippers en aanverwante bedrijven. Het bedrijf waar Oscar Theuns een aantal jaren later zijn intrede deed. Frans Theuns ging verder met Drechttankcleaning (een bedrijf dat zich specialiseert in de afvoer van afvalstoffen van schepen) en Drechtsafe ontwikkelde zich meer en meer tot een volwassen servicepartner op het gebied van vervoer en veiligheid. Maar parallel aan deze groei ontstond er nog een andere ontwikkeling. Vanuit de markt kwam steeds meer de vraag aan Drechtsafe om ook scheepsbenodigdheden te gaan leveren. Die vraag werd uiteraard met liefde beantwoord, het klantenbestand groeide gestaag en de leveringen werden groter en uitgebreider. Ze reikten zelfs verder dan de traditionele binnenvaart, want passagiersschepen en zelfs niet nautische bedrijven dienden zich aan. Naar mate de tijd vorderde ontstond voor Oscar Theuns steeds meer de behoefte om zich duidelijke te profileren richting de markt door een duidelijk onderscheid te maken tussen dienstverlening (in de vorm van advies en keurwerk) en belevering van scheepsbenodigdheden. Theuns scheepsbenodigdheden en Theuns diensten werden geboren.

Theuns Scheepsbenodigdheden


Men zegt wel eens: "de cirkel is rond". Een gezegde wat uitstekend past bij deze nieuwe bedrijfsidentiteit. Vol trots wordt dan ook vanaf maart 2014 de naam Theuns scheepsbenodigdheden gevoerd, met daarbinnen de ruimte voor Theuns diensten. Het nieuwe logo is zelfs een knipoog naar vroeger. Op die manier wordt de bekende en vertrouwde naam weer gecommuniceerd naar de trouwe klanten en de rest van de markt, met een trotse Oscar Theuns aan het roer van het bloeiende bedrijf.

Oscar Theuns: "Graag vertellen wij wat we u allemaal kunnen bieden, wat dit voor u betekent en met hoeveel passie en plezier we dit doen. De tijden zijn veranderd, maar de servicebehoefte van onze klanten niet en onze drijfveer gelukkig ook niet. Sterker nog, we kunnen nog meer dan vroeger, werken sneller en volgen nauw de laatste ontwikkelingen op productgebied. Wij zijn uitstekend op de hoogte van de meest recente arbo-richtlijnen en leveren producten die daaraan voldoen. Daarnaast volgen wij nauw de ontwikkelingen omtrent CO2 eisen en leveren wij producten die meehelpen aan het reduceren hiervan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan antifouling en smeermiddelen. Op die manier helpen wij de ondernemer in maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Onze uitdaging is uiteindelijk om onze serviceverlening continu te verbeteren, hiermee onze service naar een hoger niveau te tillen, waardoor wij uiteindelijk nog dichter bij onze klanten komen te staan. Die uitdaging gaan we graag aan.

Ik heet u wederom welkom bij Theuns!
"

Oscar Theuns

Oscar Theuns